Relæbeskyttelse

Nedenfor vises relæbeskyttelsesopgaver, der er gennemført af L-Engineering A/S.

Projekt Afprøvning af beskyttelsesrelæer på Energinet.dks 220 kV og 150 kV stationer
Kunde Energinet.dk
Opstart Maj 2016
Afsluttet Ultimo 2016
Beskrivelse L-Engineering A/S udfører rutine-afprøvning af beskyttelsesrelæer på Energinet.dks 220 kV og 150 kV stationer i Jylland i perioden maj-december 2016.
Opgaven omfatter afprøvning af over 60 stk. afstandsrelæer, differentialrelæer og overstrømsrelæer på både linjer, transformere og reaktorer.
Afprøvningen foretages som led i Energinet.dks periodevise vedligehold af anlæggene.Afprøvningen af beskyttelsesrelæerne sker med Omicron testudstyr.

Projekt Udskiftning af samleskinnebeskyttelse på 400/132 kV station Glentegård
Kunde Energinet.dk
Opstart September 2015
Afsluttet November 2015
Beskrivelse L-Engineering A/S har med Siemens som underleverandør varetaget udskiftningen af samleskinnebeskyttelsen på station Glentegård.

Opgaven omfattede projektledelse, parametrering af samleskinnebeskyttelsen samt afprøvning og idriftsættelse.

Projekt Udskiftning af kontrolanlæg på 150 kV station Vendsysselværket (NVV3)
Kunde Energinet.dk
Opstart Juni 2014
Afsluttet Igangværende, forventes afsluttet 2. kvartal 2016
Beskrivelse Kontrolanlægget er inden udskiftningen baseret på beskyttelsesrelæer og feltenheder af typen Siemens Siprotec, en understation af typen Siemens Sicam SAS samt en skærmbetjening af typen Siemens WinCC. Kommunikationsprotokollen imellem understation og relæer er Profibus FMS.
I forbindelse med projektet erstattes den nuværende understation med en ny understation af typen Siemens Sicam 1703 samt en skærmbetjening baseret på ABB Becos32. Beskyttelsesrelæer og feltenheder bevares, men opgraderes fra Profibus FMS til IEC60870-5-103 protokollen.

Projekt Idriftsættelse af ny 60 kV indendørs GIS station Næsbyvej i Odense
Kunde Energi Fyn
Opstart August 2015
Afsluttet Oktober 2015
Beskrivelse Opgaven omfatter konfigurering af Siemens Siprotec relæer for afstandsbeskyttelse og feltkontrol, herunder beregninger af parametre til beskyttelse. Endvidere programmering af understation ABB RTU560.
Opgaven omfattede afprøvning af alle 60 kV felter, såvel lokalt såvel som overfor kontrolcentret. Afprøvningen omfattede også afprøvning af afstandrelæerne..

Projekt Parametre til afstandrelæer på station Nyborg og Lindholm
Afprøvning af afstandsrelæ på station Lindholm
Kunde Energi Fyn
Opstart Oktober 2015
Afsluttet April 2016
Beskrivelse Opgaven omfatter beregning af relæindstillinger til tre afstandsrelæer på station Nyborg og station Lindholm samt afprøvning af afstandsrelæet på station Lindholm.